5 augustus: Kunstenares Edith Smit in De Timmerwerf

Kunstenares Edith Smit in De Timmerwerf

Het is weer zover, de lang lopende traditie om in de zomervakantie de talenten van dorpsgenoten te tonen in museum De Timmerwerf in De Lier. De kunstwerken zijn divers en op bijna alle zaterdagmiddagen krijgt een deelnemende kunstenaar de kans om meer van zijn of haar werk te tonen in de werkplaats. Dan kunnen zij de manier waarop zij werken presenteren en daarover vertellen.

In deze periode is de toegang vrij en dat wordt mogelijk gemaakt door Stichting Liers Gevoel, die een financiële bijdrage levert aan deze expositie.

Op 15 juli start de expositie en de aftrap wordt die middag verricht door Peter Dukker en Peter Verbeek. Peter Dukker schildert vaak portretten, dieren en landschappen. Ook maakt hij graag schilderijen van vakantiefoto’s, die hij tijdens zijn reizen heeft gemaakt. De technieken van Peter Verbeek zijn aquarel, acryl en met water vermengbare olieverf. Hij schildert zowel op doek als op hout en papier en dieren behoren tot zijn favoriete onderwerpen.

Beide Peters schilderen al jaren bij de AKW, een schildersclub met een eigen atelier in Kwintsheul. Nieuwe leden zijn daar ook welkom.