Huidige expositie

De Timmerwerf standbeeld

Het klikt in de timmerwerf

Wat klikt er in De Timmerwerf? De vele prachtige authentieke camera’s in de vitrines deden dat in het verleden, maar nu liggen ze veilig achter glas tentoongesteld. Uit de uitgebreide collectie van Streekmuseum Jan Anderson in Vlaardingen is in samenwerking met Vakfotografie Q en Chris Hansler een mooie tentoonstelling samengesteld. Deze laat de ontwikkeling zien van de eerste optische foto met de camera obscura in 1816 tot aan de fotografie met de smartphone nu.

Er is een heuse doka gebouwd, waarin te zien is hoe foto’s toen ontwikkeld werden. Een feest van herkenning voor alle liefhebbers die vroeger zelf een doka hadden. Dat foto’s en films vaak met grote apparaten werden gemaakt, is te zien aan de indrukwekkende objecten. En wat te denken van de toverlantaarn?

Onder alle objecten hangen kaartjes met de gegevens over de camera’s en een negental borden geven informatie over de ontwikkelingen in de tijd. Er is ook een paneel met leuke weetjes.

In een huiskamertafereeltje staat een diaprojector met scherm, waarmee menig gezin een avondje werd vermaakt. Interessante fotoboeken liggen er op de leestafel. Verder zijn er oude foto’s te zien en op een scherm toont een compilatie van foto’s een prachtig beeld van vervlogen tijden. Foto’s van hoe het dorp De Lier er vroeger uitzag, mogen ook niet ontbreken.

Tijdens de expositieperiode worden extra activiteiten georganiseerd, zie daarvoor www.detimmerwerf.nl.

‘Het klikt in De Timmerwerf’ is van 7 oktober 2023 t/m 30 maart 2024 elke zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur te zien in Museum ‘De Timmerwerf’, Hoofdstraat 63 in De Lier.

Groepen op afspraak:  info@detimmerwerf.nl.

Expo ‘Het klikt in De Timmerwerf’. Van 7 oktober tot 30 maart 2024
07 oktober 2023
Historische werkgroep oud De Lier
01 december 2023
Winterwonderland evenement De Timmerwerf De Lier
Winterwonderland
08 december 2023